Tänään teki mieli jotain makeaa, tänään teki mieli kakkua, tänään tein siis kakun!
Päätin käyttää vain sitä mitä kaapeista löytyi, eli tällainen syntyi:
Sokerikakkupohja, välissä vadelmahilloa ja tuorejuustotäyte. Päällä valkosuklaakuorrute ja pistaasipähkinöitä.
Jälleen kerran olen pikkasen ylpeä itsestäni... Tämä oli ehkä kolmas alusta-loppuun tekemäni kakku ja iiiiiihan itsekeksitty tällä kertaa. NJAMMM! Pitää varmaan muuten keksiä kakulle nimi...
(keksin juuri kakulle nimen, tattadaaa! Tämä on: Petronella kakku!
lauantai 5. tammikuuta 2013
Savulohipasta
Poikaystäväni teki tänään ruoan, joten en tiedä mitä siinä oli, mutta tiedän mitä se oli: savulohipastaa.
Hyvää oli, tosi hyvää oli, jätkä sais kyllä tehdä useamminkin. Tai ehkä ei sittenkään, mähän tykkään kokkaamisesta!
Hyvää oli, tosi hyvää oli, jätkä sais kyllä tehdä useamminkin. Tai ehkä ei sittenkään, mähän tykkään kokkaamisesta!
perjantai 4. tammikuuta 2013
M.m.m.makaroniloota
Tänään tehtiin lootaa, makaronilootaa. Namnamnam. Nam nam nammm!
Meidän makaronilaatikossa on:
-Melkein kokonainen pussi kokojyvä-makaroneja.
-Sipuli paistettu pehmeäksi, lisää jauhelihaa,suolaa,pippureita,pikkasen chilijauhetta,paprikajauhetta,pikkasen soijaa ja pikkasen worcester-soossia ja paista jokunen minuutti.
-Kokonainen Koskenlaskija-juusto sulatettuna tilkkaan veteen, maustettuna suolalla ja mausteilla.
Makaronit ja jauheliha sekasin voideltuun vuokaan ja (aika paksu) koskenlaskija-litku päälle. Päälle vielä vähän juustoraastetta ja ehkä pari tilkkaa maitoa ja eikun laatikko uuniin, suunnilleen 200 astetta puolisen tuntia. Jos juusto tummuu liikaa, niin foliota päälle.
NAM!
Meidän makaronilaatikossa on:
-Melkein kokonainen pussi kokojyvä-makaroneja.
-Sipuli paistettu pehmeäksi, lisää jauhelihaa,suolaa,pippureita,pikkasen chilijauhetta,paprikajauhetta,pikkasen soijaa ja pikkasen worcester-soossia ja paista jokunen minuutti.
-Kokonainen Koskenlaskija-juusto sulatettuna tilkkaan veteen, maustettuna suolalla ja mausteilla.
Makaronit ja jauheliha sekasin voideltuun vuokaan ja (aika paksu) koskenlaskija-litku päälle. Päälle vielä vähän juustoraastetta ja ehkä pari tilkkaa maitoa ja eikun laatikko uuniin, suunnilleen 200 astetta puolisen tuntia. Jos juusto tummuu liikaa, niin foliota päälle.
NAM!
keskiviikko 2. tammikuuta 2013
Kaurakeksihimo iski taas
Tänään oli taas pakko tehdä kaurakeksejä. Tein kahta eri sorttia: rusinakaurakeksejä ja suklaakaurakeksejä.
Namnamnambamnamnamnammm!
Namnamnambamnamnamnammm!
Kalapuikkoja!
Poikaystäväni halusi tänään kalapuikkoja,eli sitä sitten syötiin. Vähän piti kuitenkin pimpata annosta, joten tein vielä kunnon perunamuussin ja tartar-kastikkeen lisukkeeksi.
Ei huono, kunhan ei vaan syö liian usein...
Ei huono, kunhan ei vaan syö liian usein...
tiistai 1. tammikuuta 2013
Nami-alku uudelle vuodelle
Tänään meillä oli ihan kunnon ähkyillallinen! Lihapullia jäi eilisestä yli vain yksi annos, mutta sitä teki mieli, joten se piti syödä pois. Eihän se kuitenkaan ihan riittänyt joten sen lisäksi tehtiin vielä margherita pizzaa ja ihanan ihana viinirypäle-feta-rukola-pinjansiemensalaatti.
Njamnjamnjamnjammm!
Njamnjamnjamnjammm!
maanantai 31. joulukuuta 2012
Jälkipalaksi kaura-suklaakeksejä
Halusin jälkipalaksi jotain nopeeta ja jotain mitä en ollut tehnyt aikaisemmin,joten tein kaurakeksejä joiden päälle laiton suklaata.
Tiedoksi kaikille: Ottakaa keksit ulos uunista 6-7 minuutin päästä! Kyllä ne sitten jähmettyy kun ne jäähtyy. Minun keksit paloi vähän, kun epäilin. Noh, uusi satsi tulee helposti... ;)
Tiedoksi kaikille: Ottakaa keksit ulos uunista 6-7 minuutin päästä! Kyllä ne sitten jähmettyy kun ne jäähtyy. Minun keksit paloi vähän, kun epäilin. Noh, uusi satsi tulee helposti... ;)
Lihapullat tomaattikastikkeessa
Tänään teki mieli lihapullia tomaattikastikkeessa, eli sitä sitten tein. Jääkaapissa oli naudan-jauhelihaa, joten sillä piti tehdä,mutta oikeesti lihapulliin sopii kyllä paremmin sika-nautajauheliha. Mehukkampia pullia tulee sillä.
Lihapullissa oli: sipuli paistettu pehmeäksi miedolla lämmöllä ja karamellisoitu viinimarjahyytelöllä, jauhelihaa,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,soijaa,fetaa,oliiveita,pikkasen korppujauhoja,kananmuna ja persiljaa.
Annoin lihapullamassan maistua huoneenlämmössä muutaman tunnin ja sen jälkeen paistoin rullatut pienet pullat uunissa suunnilleen 200 asteessa alle 10 minuuttia. (kääntelin puolessa välissä)
Tomaattikastikkeessa oli vanhat tutut: mukavasti oliiviöljyä,valkosipulia,sipuli,chiliä,auringonkuivatettua tomaattia,tomaattimurskaa,purkkitomaattia,suolaa,pippureita,chilijauhetta,paprikajauhetta,sokeria,laakerinlehti,basilikaa,balsamikoa ja sitruunamehua.
Annoin soossin poristella pienellä lämmöllä melkein kaksi tuntia,silloin tällöin lisäen vettä joukkoon. Viimeiseksi poistin laakerlehden ja soseutin blenderissä.
Lopuksi laitoin lihapullat kastikkeeseen ja päälle persiljaa ja parmesaania ja eiku Hyvää Uutta Vuotta! NAM!!!
Lihapullissa oli: sipuli paistettu pehmeäksi miedolla lämmöllä ja karamellisoitu viinimarjahyytelöllä, jauhelihaa,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,soijaa,fetaa,oliiveita,pikkasen korppujauhoja,kananmuna ja persiljaa.
Annoin lihapullamassan maistua huoneenlämmössä muutaman tunnin ja sen jälkeen paistoin rullatut pienet pullat uunissa suunnilleen 200 asteessa alle 10 minuuttia. (kääntelin puolessa välissä)
Tomaattikastikkeessa oli vanhat tutut: mukavasti oliiviöljyä,valkosipulia,sipuli,chiliä,auringonkuivatettua tomaattia,tomaattimurskaa,purkkitomaattia,suolaa,pippureita,chilijauhetta,paprikajauhetta,sokeria,laakerinlehti,basilikaa,balsamikoa ja sitruunamehua.
Annoin soossin poristella pienellä lämmöllä melkein kaksi tuntia,silloin tällöin lisäen vettä joukkoon. Viimeiseksi poistin laakerlehden ja soseutin blenderissä.
Lopuksi laitoin lihapullat kastikkeeseen ja päälle persiljaa ja parmesaania ja eiku Hyvää Uutta Vuotta! NAM!!!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)