Tänään iski illalla halu saada jälkkäriä, vaikka en ollut ostanut mitään ekstraa.
Jätskistä,suklaasta,pistaasipähkinöistä ja viinimarjoista sai ihan kelpo jälkkärin ja nyt minä olen ihan tyytyväinen.
lauantai 1. joulukuuta 2012
Kiireinen viikko
Viime viikko on ollut täynnä kaikenlaista ja on siihen mahtunut vähän ruokaakin.
Keskiviikkona olin syömässä kaverini kanssa Kitchissä. Tykkään siitä paikasta. Ruoka on sopivan hintaista ja aina oikein hyvää. Minä söin tällä kertaa paellaa ja lammasmakkarapalat jotka siinä on, on megahyviä!
Ruoan jälkeen mentiin leffaan ja sen jälkeen vielä drinksullekin. Mentiin uuteen paikkaan Los Cojonesiin ja sain jonkun sikahyvän drinkin jossa oli mm. passionhedelmämehua. En muista nimeä, mutta suosittelen!
Torstaina tein ruokaa 26 hengelle! Kolmen ruokalajin illallinen kahdessa tunnissa. Kukaan ei kuollut ja moni jopa kehu ruokaa, joten sanoisin että selvisin siitä kunnialla. Suurin haaste oli se,että käytössä oli vain yksi keittolevy ja uuni, mutta hyvin toimi!
Tarjolla oli:
Hernesosekeittoa pekonilla
Paahtopaistia valkoviinirisoton ja paahdettujen juuresten kera
Kerrosylihyväjälkkäri
Kerrosylihyväjälkkärissä oli pohjalla sekoitus digestiivikekseistä ja pipareista. Sen päällä vadelmia jotka olin kiehauttanut sokerissa jotta niistä tuli hillomainen sörsseli. Sen päällä vielä kermavaahto-rahka-sitruunamehusekoitus ja ylimpäisenä pakastemustikoita jotka olin pyöräyttänyt tomusokerissa ja pieni oksa tuoretta minttua. Kuullostaa helpolta, mutta/ja oli ihan tajuttoman hyvää!!! Nammelinammm!
Keskiviikkona olin syömässä kaverini kanssa Kitchissä. Tykkään siitä paikasta. Ruoka on sopivan hintaista ja aina oikein hyvää. Minä söin tällä kertaa paellaa ja lammasmakkarapalat jotka siinä on, on megahyviä!
Ruoan jälkeen mentiin leffaan ja sen jälkeen vielä drinksullekin. Mentiin uuteen paikkaan Los Cojonesiin ja sain jonkun sikahyvän drinkin jossa oli mm. passionhedelmämehua. En muista nimeä, mutta suosittelen!
Torstaina tein ruokaa 26 hengelle! Kolmen ruokalajin illallinen kahdessa tunnissa. Kukaan ei kuollut ja moni jopa kehu ruokaa, joten sanoisin että selvisin siitä kunnialla. Suurin haaste oli se,että käytössä oli vain yksi keittolevy ja uuni, mutta hyvin toimi!
Tarjolla oli:
Hernesosekeittoa pekonilla
Paahtopaistia valkoviinirisoton ja paahdettujen juuresten kera
Kerrosylihyväjälkkäri
Kerrosylihyväjälkkärissä oli pohjalla sekoitus digestiivikekseistä ja pipareista. Sen päällä vadelmia jotka olin kiehauttanut sokerissa jotta niistä tuli hillomainen sörsseli. Sen päällä vielä kermavaahto-rahka-sitruunamehusekoitus ja ylimpäisenä pakastemustikoita jotka olin pyöräyttänyt tomusokerissa ja pieni oksa tuoretta minttua. Kuullostaa helpolta, mutta/ja oli ihan tajuttoman hyvää!!! Nammelinammm!
Pestokana-salaatti
Olen onnellinen! Uusi täydellinen blenderi tekee täydellisen pestonkin! Tänään tehtiin siis pestokana-salaattia.
Pesto:
Pinjansiemeniä,valkosipulia,basilikaa,oliiviöljyä,parmesaania,suolaa,pippuria,sitruunamehua. (Siinä se periaatteessa on, mutta minä lisäsin vielä vähän pistaasipähkinöitä ja persiljaa)
Kanan marinoin pestossa yli yön. Paistoin sen nopeasti molemmilta puolilta pannulla, lisäsin pikkasen appelsiinimehua ja annoin nesteen kiehua nopeasti kovalla lämmöllä kasaan. Tämän jälkeen laitoin kanan uunivuokaan ja pikkasen lisää pestoa, hunajaa ja suolaa päälle. Vuokaan tilkka nestettä ja uuniin about kymmeneksi minuutiksi folion alle.
Salaatissa oli:
Salaattia,rukolaa,punasipulia,kurkkua,kirsikkatomaatteja,fetaa,paahdettuja pinjansiemeniä,suolaa,pippureita,sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Njamnjamnjammmm!
Pesto:
Pinjansiemeniä,valkosipulia,basilikaa,oliiviöljyä,parmesaania,suolaa,pippuria,sitruunamehua. (Siinä se periaatteessa on, mutta minä lisäsin vielä vähän pistaasipähkinöitä ja persiljaa)
Kanan marinoin pestossa yli yön. Paistoin sen nopeasti molemmilta puolilta pannulla, lisäsin pikkasen appelsiinimehua ja annoin nesteen kiehua nopeasti kovalla lämmöllä kasaan. Tämän jälkeen laitoin kanan uunivuokaan ja pikkasen lisää pestoa, hunajaa ja suolaa päälle. Vuokaan tilkka nestettä ja uuniin about kymmeneksi minuutiksi folion alle.
Salaatissa oli:
Salaattia,rukolaa,punasipulia,kurkkua,kirsikkatomaatteja,fetaa,paahdettuja pinjansiemeniä,suolaa,pippureita,sitruunamehua ja oliiviöljyä.
Njamnjamnjammmm!
maanantai 26. marraskuuta 2012
Lasagne
Tänään tehtiin lasagnea, aika perinteisen version lasagnea. Hyvä ruokalaji kun haluaa sen riittävän ainakin kahdeksi päiväksi. (siis jos syöjiä on vain kaksi)
Jauhelihakastikkeessa oli:
Oliiviöljyä,sipulia,valkosipulia,valkoviintä (ei ole välttämätön, mutta sattui olemaan tilkka),purkkitomaattia,jauhelihaa,tuore timjamia,tuore basilikaa,balsamikoa,suolaa,pippureita,chiliä,sokeria,sitruunamehua ja vettä.
Soossin on hyvä antaa tekeytyä rauhassa ainakin puoli tuntia, mielummin pidempään.
Valkosoossissa oli:
Voita,vehnäjauhoja,maitoa,vettä,juustuoraastetta,mausteita ja suolaa. Tämä ei saa olla liian juoksevaa, mutta ei liian paksuakaan.
Sitten kokoamaan lassea.
Uunivuoan pohjalle eka vähän valkokastiketta,sitten jauhelihaaörsseli ja viimeisenä lasagnalevyjä. (Kokojyvä lasselevyt on parhaat) Jatka tätä niin kauan kuin osasia riittää. Viimeinen ja ylin kerros on lasagnelevyjä jonka päälle vielä tulee vähän valkokastiketta ja mozzarellaa.
Loota uuniin suunnilleen 40 minuutiksi.(about 200astetta) Viimeiset 20 minuuttia folion alle, jotta lasagne ei pala eikä kuivu.
NAM!
Jauhelihakastikkeessa oli:
Oliiviöljyä,sipulia,valkosipulia,valkoviintä (ei ole välttämätön, mutta sattui olemaan tilkka),purkkitomaattia,jauhelihaa,tuore timjamia,tuore basilikaa,balsamikoa,suolaa,pippureita,chiliä,sokeria,sitruunamehua ja vettä.
Soossin on hyvä antaa tekeytyä rauhassa ainakin puoli tuntia, mielummin pidempään.
Valkosoossissa oli:
Voita,vehnäjauhoja,maitoa,vettä,juustuoraastetta,mausteita ja suolaa. Tämä ei saa olla liian juoksevaa, mutta ei liian paksuakaan.
Sitten kokoamaan lassea.
Uunivuoan pohjalle eka vähän valkokastiketta,sitten jauhelihaaörsseli ja viimeisenä lasagnalevyjä. (Kokojyvä lasselevyt on parhaat) Jatka tätä niin kauan kuin osasia riittää. Viimeinen ja ylin kerros on lasagnelevyjä jonka päälle vielä tulee vähän valkokastiketta ja mozzarellaa.
Loota uuniin suunnilleen 40 minuutiksi.(about 200astetta) Viimeiset 20 minuuttia folion alle, jotta lasagne ei pala eikä kuivu.
NAM!
sunnuntai 25. marraskuuta 2012
Wilfa-smoothie maker!
Tällainen ostettiin eilen ja en voi muuta sanoa kuin- 'I'm in loooooove!' Täydellinen kone, suosittelen lämpimästi! Jäiset mansikat meni smoothieksi puolessa minuutissa ja tomaattikeitto muuttui samettiseksi kymmenissä sekunneissa! Puss, rakas uusi smoothie makerini, sä oot paras!
(Maksoi 109€ ja on joka ikisen euron arvoinen. ....ja nyt muutaman tunnin myöhemmin huomasin että tämän olisi saanut gigantista hintaan 84.50€. Tiedoks vaan.)
(Maksoi 109€ ja on joka ikisen euron arvoinen. ....ja nyt muutaman tunnin myöhemmin huomasin että tämän olisi saanut gigantista hintaan 84.50€. Tiedoks vaan.)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)