Tänään tehtiin lasagnea, aika perinteisen version lasagnea. Hyvä ruokalaji kun haluaa sen riittävän ainakin kahdeksi päiväksi. (siis jos syöjiä on vain kaksi)
Jauhelihakastikkeessa oli:
Oliiviöljyä,sipulia,valkosipulia,valkoviintä (ei ole välttämätön, mutta sattui olemaan tilkka),purkkitomaattia,jauhelihaa,tuore timjamia,tuore basilikaa,balsamikoa,suolaa,pippureita,chiliä,sokeria,sitruunamehua ja vettä.
Soossin on hyvä antaa tekeytyä rauhassa ainakin puoli tuntia, mielummin pidempään.
Valkosoossissa oli:
Voita,vehnäjauhoja,maitoa,vettä,juustuoraastetta,mausteita ja suolaa. Tämä ei saa olla liian juoksevaa, mutta ei liian paksuakaan.
Sitten kokoamaan lassea.
Uunivuoan pohjalle eka vähän valkokastiketta,sitten jauhelihaaörsseli ja viimeisenä lasagnalevyjä. (Kokojyvä lasselevyt on parhaat) Jatka tätä niin kauan kuin osasia riittää. Viimeinen ja ylin kerros on lasagnelevyjä jonka päälle vielä tulee vähän valkokastiketta ja mozzarellaa.
Loota uuniin suunnilleen 40 minuutiksi.(about 200astetta) Viimeiset 20 minuuttia folion alle, jotta lasagne ei pala eikä kuivu.
NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti