Toissapäivänä tein ensimmäistä kertaa "jäätelöä". Tai huijaus-jäätelöä, tai semi freddoa, tai mitälie. Mahottoman hyvää oli kuitenkin! Maistui jäätelölle, mutta rakenne oli pikkasen erillainen.
Kaikessa yksinkertaisuudessa semi-jädessä oli:
Kulho 1: kolme keltuaista ja puoli desiä sokeria vatkattuna hyvin yhteen.
Kulho 2. Kolme desiä kermavaahtoa ja vaniljatangosta siemenet
Kulho 3. Kolme valkuaista vatkattuna ihan "kovaksi"
Sitten yhdistin ensin keltuais-sokeriseoksen kermavaahtoon ja sen jälkeen kääntelin varovaisesti valkuaiset joukkoon.
Lisäsin vielä vähän pilkottua mars-patukkaa joukkoon ja eikun pakkaseen kannelliseen purkkiin jäätymään. (Vanha jäätelöpurkki täydellinen astia)
Oikeesti, tosi hyvää oli, vähän ehkä "kristallista". Luulen että tämä olisi kaikkein parasta heti kuin se on kovettunut tarpeeksi. Minä annoin seoksen olla pakkasessa yli yön.
Ensi kerralla aion kokeilla paraneeko rakenne jos "jäätelö"massaa kääntelee jonkin ajan välein, ennen kuin se kovettuu likaa.
Njammnjammnjamm! Tästä tulee kivaa! Mitä makuja kokeilen seuraavaksi..?
lauantai 29. joulukuuta 2012
Leipää ja perinteinen kalakeitto
Tänään leivoin leipää ja tein perinteisen kalakeiton, mahottoman hyvää oli, olen jopa vähän ylpeä itsestäni!
Leivän taikinanteon aloitin jo muutaman päivän sitten. Laitoin hivaa veteen vähäksi aikaa porisemaan ja sen jälkeen sekaan grahamjauhoja,ruisjauhoja,vehnäleseitä ja vehnäjauhoja. Hyvinkin löysän taikinan laiton sitten jääkaappiin elmukelmun alle muhimaan.
Tänään aamulla otin sekoituksen jääkaapista ulos ja lisäsin suolaa,hunajaa,siirappia,mysliä,rusinoita ja lisää jauhoja.
Annoin edelleenkin melkoisen löysän taikinan nousta huoneenlämmössä useamman tunnin. Tämän jälkeen lisäsin vielä vähän jauhoja laitoin oliiviöljyllä voideltuun leipävuokaan. Taikina sai vieläkin nousta jonkin aikaa uunivuoassa uunin päällä kun odotin uunin lämpeämistä. Päälle laitoin vähän oliiviöljyä ja seesaminsiemeniä ja eiku uuniin. Ensin asteita oli suunnilleen 180 astetta, puolen tunnin jälkeen lisäsin asteita ja annoin leivän vielä olla uunissa about 20 minuuttia.
Minulla ei ollut missään vaiheessa hajuakaan siitä mitä minä tein, mutta tosi hyvää leivästä tuli!
Kalakeitosta halusin tänään ihan vaan perinteisen, "suomalaisen" kalakeiton.
Sopassa oli:
sipulia,perunaa,lanttua,porkkanaa,kukkakaalia,kasvisliemikuutio,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,kokonaisia rosepipputeita,laakerinlehti,lohta ja persiljaa.
Jälleen kerran, hirrrrmu hyvääää oli! Hyvä minä!
Leivän taikinanteon aloitin jo muutaman päivän sitten. Laitoin hivaa veteen vähäksi aikaa porisemaan ja sen jälkeen sekaan grahamjauhoja,ruisjauhoja,vehnäleseitä ja vehnäjauhoja. Hyvinkin löysän taikinan laiton sitten jääkaappiin elmukelmun alle muhimaan.
Tänään aamulla otin sekoituksen jääkaapista ulos ja lisäsin suolaa,hunajaa,siirappia,mysliä,rusinoita ja lisää jauhoja.
Annoin edelleenkin melkoisen löysän taikinan nousta huoneenlämmössä useamman tunnin. Tämän jälkeen lisäsin vielä vähän jauhoja laitoin oliiviöljyllä voideltuun leipävuokaan. Taikina sai vieläkin nousta jonkin aikaa uunivuoassa uunin päällä kun odotin uunin lämpeämistä. Päälle laitoin vähän oliiviöljyä ja seesaminsiemeniä ja eiku uuniin. Ensin asteita oli suunnilleen 180 astetta, puolen tunnin jälkeen lisäsin asteita ja annoin leivän vielä olla uunissa about 20 minuuttia.
Minulla ei ollut missään vaiheessa hajuakaan siitä mitä minä tein, mutta tosi hyvää leivästä tuli!
Kalakeitosta halusin tänään ihan vaan perinteisen, "suomalaisen" kalakeiton.
Sopassa oli:
sipulia,perunaa,lanttua,porkkanaa,kukkakaalia,kasvisliemikuutio,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,kokonaisia rosepipputeita,laakerinlehti,lohta ja persiljaa.
Jälleen kerran, hirrrrmu hyvääää oli! Hyvä minä!
keskiviikko 26. joulukuuta 2012
Joulurääppiäis-iltapalaleipä
Vaikka en jouluna itse syönykään kinkkua ynm, niin näköjään siitä ei kuitenkaan pääse kokonaan karkuun. Jostain sitä meillekin oli tullut, joten tänään piti tehdä perinteiset kinkku-iltapalaleivät.
Ei niissä mitään sen kummosempaa ollut kuin: paahtoleipää (saarioisleipää sen oikeasti pitäisi olla),kinkkua,sinappia ja omenahilloa. Hyväähän se on, mutta nyt on ähky, joten ensi vuonna jätän ehkä kokonaan väliin.
Ei niissä mitään sen kummosempaa ollut kuin: paahtoleipää (saarioisleipää sen oikeasti pitäisi olla),kinkkua,sinappia ja omenahilloa. Hyväähän se on, mutta nyt on ähky, joten ensi vuonna jätän ehkä kokonaan väliin.
Mitäkaapistalöytyy-pastaa
Jotenkin minä en ollut tajunut että kaupat oli kiinni vielä tänään. Emme jaksaneet mennä kauppaan joka on pidemmällä, joten ruoka piti tehdä sillä millä kotoa löytyi. Tein siis: Mitäkaapistalöytyy-pastaa.
Mitäkaapistalöytyy-pastassa oli:
Sipulia,marinoituja valkosipulinkynsiä,Paahdettu paprika,auringon kuivatettua tomaattia,oliiveja,suolaa,pippureita,paprikajauhett,chilijauhetta,balsamikoa,sitruunamehua,parmesaania,mozzarellaa,tuoretta timjamia ja pastaa.
Ihan jeessiä oli, ehkä vähän raskasta. Seuraavan kerran jätän pois auringonkuivatetut tomaatit ja mozzarellan ja luulen että siitä tulee hyvvää!
Mitäkaapistalöytyy-pastassa oli:
Sipulia,marinoituja valkosipulinkynsiä,Paahdettu paprika,auringon kuivatettua tomaattia,oliiveja,suolaa,pippureita,paprikajauhett,chilijauhetta,balsamikoa,sitruunamehua,parmesaania,mozzarellaa,tuoretta timjamia ja pastaa.
Ihan jeessiä oli, ehkä vähän raskasta. Seuraavan kerran jätän pois auringonkuivatetut tomaatit ja mozzarellan ja luulen että siitä tulee hyvvää!
tiistai 25. joulukuuta 2012
Sikahyvä rääppiäis-pyttipannu
Kuten jo eilen arvailin, niin tänään tein ruokaa eilisen tähteistä. Minun on kyllä varmaan oikeasti todettava, että suosikkiruokani on rääppiäisruoka!
Tänään tarjolla oli siis: paistettua eilisen kana ja peruna, kera pikkasen pekonia ja karamellisoitua porkkanaa. Ylinamnamnamnam!!!
Tänään tarjolla oli siis: paistettua eilisen kana ja peruna, kera pikkasen pekonia ja karamellisoitua porkkanaa. Ylinamnamnamnam!!!
maanantai 24. joulukuuta 2012
Erillainen jouluillallinen
Joulusuunnitelmat muuttuivat pikkasen ja jouduin käyttämään mielikuvitusta luodakseni joulu-illallisen. Ihan hyvä siitä kuitenkin tuli, typistetty muunneltu joululautanen koostui:
Rosollista ( josta unohdin perunat), paahdetuista perunoista ja appelsiinilla-ja joulumausteilla maustetulla kanalla.
Oikein,oikein hyvää! Huomenna tähteistä saa varmaan hyvän rääppiäis-omeletin! Njammm!
Rosollista ( josta unohdin perunat), paahdetuista perunoista ja appelsiinilla-ja joulumausteilla maustetulla kanalla.
Oikein,oikein hyvää! Huomenna tähteistä saa varmaan hyvän rääppiäis-omeletin! Njammm!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)