Leivän taikinanteon aloitin jo muutaman päivän sitten. Laitoin hivaa veteen vähäksi aikaa porisemaan ja sen jälkeen sekaan grahamjauhoja,ruisjauhoja,vehnäleseitä ja vehnäjauhoja. Hyvinkin löysän taikinan laiton sitten jääkaappiin elmukelmun alle muhimaan.
Tänään aamulla otin sekoituksen jääkaapista ulos ja lisäsin suolaa,hunajaa,siirappia,mysliä,rusinoita ja lisää jauhoja.
Annoin edelleenkin melkoisen löysän taikinan nousta huoneenlämmössä useamman tunnin. Tämän jälkeen lisäsin vielä vähän jauhoja laitoin oliiviöljyllä voideltuun leipävuokaan. Taikina sai vieläkin nousta jonkin aikaa uunivuoassa uunin päällä kun odotin uunin lämpeämistä. Päälle laitoin vähän oliiviöljyä ja seesaminsiemeniä ja eiku uuniin. Ensin asteita oli suunnilleen 180 astetta, puolen tunnin jälkeen lisäsin asteita ja annoin leivän vielä olla uunissa about 20 minuuttia.
Minulla ei ollut missään vaiheessa hajuakaan siitä mitä minä tein, mutta tosi hyvää leivästä tuli!
Kalakeitosta halusin tänään ihan vaan perinteisen, "suomalaisen" kalakeiton.
Sopassa oli:
sipulia,perunaa,lanttua,porkkanaa,kukkakaalia,kasvisliemikuutio,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,kokonaisia rosepipputeita,laakerinlehti,lohta ja persiljaa.
Jälleen kerran, hirrrrmu hyvääää oli! Hyvä minä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti