Niin hyvää ruokaa tehtiin tänään ja se että se syötiin mökillä, teki siitä luultavasti vielä parempaa!
Menussa oli:
Uunilohta, punajuuri-feta-rukola-pinjansiemensalaatti ja palsternakka chipsejä.
Taivaaaaallisen hyväääää!
lauantai 17. marraskuuta 2012
keskiviikko 14. marraskuuta 2012
Suppilovahveropasta
Tänään teki mieli sieniä ja pastaa, joten tein: voila, suppilovahveropastaa!
Suppilovahveropastaasa oli:
Valkosipulia,sipulia,sieniä,ruokakermaa,smetanaa,sitruunamehua,suolaa,pippureita,persiljaa,parmesaania ja pastaa.
Käytin kuivatettuja sieniä joita liotin jonkin aikaa vedessä ja keitin sen jälkeen pastan tässä vedessä. En tiedä tekikö tämä jotain extraa annokselle, mutta ei ainakaan tehnyt mitään pahaa.
Paistoin sipulit jonkisen aikaa miedolla lämmöllä. Lisäsin liotetut ja kuivatut sienet ja annoin paistua vähän aikaa. Lisäsin kerman,smetanan,sitruunamehun,pippurit ja suolan. Viimeiseksi persilja,parmesaani ja pasta sekaan ja valmista oli! (Muistakaa aina säästää pastavettä kun teette tämänkaltaista ruokaa. Jos ruoka vaikuttaa liian kuivalta,pastavettä voi lisätä ja näin annoksesta saa paremman.)
Suppilovahveropastaasa oli:
Valkosipulia,sipulia,sieniä,ruokakermaa,smetanaa,sitruunamehua,suolaa,pippureita,persiljaa,parmesaania ja pastaa.
Käytin kuivatettuja sieniä joita liotin jonkin aikaa vedessä ja keitin sen jälkeen pastan tässä vedessä. En tiedä tekikö tämä jotain extraa annokselle, mutta ei ainakaan tehnyt mitään pahaa.
Paistoin sipulit jonkisen aikaa miedolla lämmöllä. Lisäsin liotetut ja kuivatut sienet ja annoin paistua vähän aikaa. Lisäsin kerman,smetanan,sitruunamehun,pippurit ja suolan. Viimeiseksi persilja,parmesaani ja pasta sekaan ja valmista oli! (Muistakaa aina säästää pastavettä kun teette tämänkaltaista ruokaa. Jos ruoka vaikuttaa liian kuivalta,pastavettä voi lisätä ja näin annoksesta saa paremman.)
Mmmannapuuroa ja mmmustikkakiisseliä
Jos on vähän surullinen olo, niin parempaa aamupalaa ei voi olla kuin mannapuuro ja mustikkakiisseli.
Tänään minä laitoin ripauksen kanelia mustikkakiisseliin, toimi erinomaisesti!
Nyt on vähän parempi olo, jee.
Tänään minä laitoin ripauksen kanelia mustikkakiisseliin, toimi erinomaisesti!
Nyt on vähän parempi olo, jee.
maanantai 12. marraskuuta 2012
Kaalilaatikko!
Jums! Jääkaapissa oli kaalia, joten tänään halusin tehdä perinteistä kaalilaatikkoa! Kaalilaatikko on halpa ruokalaji ja siinäkin mielessä hyvä, että sitä riittää yleensä kahdeksi päiväksi, jos syöjiä on kaksi.
Kaalilaatikko, 3-4 annosta:
Riisiä (puolitoista desiä)
Kaalia (puolikas isosta)
Siirappia (pari, kolma lorausta)
Sipuli
Sika-nautajauhelihaa
Soijaa (loraus)
Pippureita
Suolaa
Muskottipähkinäjauhetta (pikkasen)
Ruokakerma
Valmista ensimmäiseksi riisi. Minä käytän ihan tavallista basmati-riisiä, mutta ensi kerralla aion myös laittaa okraa.
Pilko kaali pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla pehmeähköksi. Lisää desi vettä ja anna kiehua pienellä poreella kannen alla. Kun neste on haihtunut lisää siirappia ja anna karamellisoitua pikkasen. Mausta pippureilla ja suolalla.
Paista sipuli ja jauheliha. Lisää suola, pippurit, soija ja pikkasen muskottipähkinäjauhetta.
Sekoita jauheliha, riisi ja kaali yhteen ja maista onko maut kohdillaan.
Laita seos voideltuun vuokaan ja kaada ruokakerma päälle.
Laita uuniin suunnilleen tunniksi. ( edelleenkin meillä on se kaasu-uuni, mutta luulen että asteita on about 175...). Peitä laatikko kun näyttää että se on saanut tarpeeksi väriä, mutta vielä kaipaa aikaa uunissa.
Tuore itsetehty puolukkahillo kruunaa annoksen! Njam!
Kaalilaatikko, 3-4 annosta:
Riisiä (puolitoista desiä)
Kaalia (puolikas isosta)
Siirappia (pari, kolma lorausta)
Sipuli
Sika-nautajauhelihaa
Soijaa (loraus)
Pippureita
Suolaa
Muskottipähkinäjauhetta (pikkasen)
Ruokakerma
Valmista ensimmäiseksi riisi. Minä käytän ihan tavallista basmati-riisiä, mutta ensi kerralla aion myös laittaa okraa.
Pilko kaali pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla pehmeähköksi. Lisää desi vettä ja anna kiehua pienellä poreella kannen alla. Kun neste on haihtunut lisää siirappia ja anna karamellisoitua pikkasen. Mausta pippureilla ja suolalla.
Paista sipuli ja jauheliha. Lisää suola, pippurit, soija ja pikkasen muskottipähkinäjauhetta.
Sekoita jauheliha, riisi ja kaali yhteen ja maista onko maut kohdillaan.
Laita seos voideltuun vuokaan ja kaada ruokakerma päälle.
Laita uuniin suunnilleen tunniksi. ( edelleenkin meillä on se kaasu-uuni, mutta luulen että asteita on about 175...). Peitä laatikko kun näyttää että se on saanut tarpeeksi väriä, mutta vielä kaipaa aikaa uunissa.
Tuore itsetehty puolukkahillo kruunaa annoksen! Njam!
Keltainen aamupala
Oli pakko ottaa kuva, kun huomasin että aamupalani tänään oli ihan vain ja ainoastaan keltainen. Kait se päivä voisi huonomminkin alkaa.
sunnuntai 11. marraskuuta 2012
Pinaatti-pähkinä-kukkakaalikana ja riisiä
Tänään epäonnistuin vähän maustamisessa, mutta jaan tämän kuitenkin, koska kun mausteet on tasapainossa tämä on hyvä ruoka!
Ruoassa oli:
Valkosipulia,sipulia,inkivääriä,chiliä,chilijauhetta,kardemummajauhetta,inkiväärijauhetta,kanelia,kanaa,kukkakaalia,soijaa,sitruunamehua,(pakaste)pinaatti(pussi)appelsiinimehua,suolaa,kookoskermaa,suolapähkinöitä ja paahdettuja cashewpähkinöitä. ( laitan muuten aina nämä osaset siinä järjestyksessä kun ne tulee ruokaan)
Tämä ruoka tulee oikeasti todella nopeasti, joten kannattaa aloittaa riisillä. Parempi että riisii seisoo "liian kauan", kuin että kana menee ylikypsäksi.
Ruoassa oli:
Valkosipulia,sipulia,inkivääriä,chiliä,chilijauhetta,kardemummajauhetta,inkiväärijauhetta,kanelia,kanaa,kukkakaalia,soijaa,sitruunamehua,(pakaste)pinaatti(pussi)appelsiinimehua,suolaa,kookoskermaa,suolapähkinöitä ja paahdettuja cashewpähkinöitä. ( laitan muuten aina nämä osaset siinä järjestyksessä kun ne tulee ruokaan)
Tämä ruoka tulee oikeasti todella nopeasti, joten kannattaa aloittaa riisillä. Parempi että riisii seisoo "liian kauan", kuin että kana menee ylikypsäksi.
Näkkäri-aamupala
Miten sitä aina voi unohtaa miten hyvää näkkäri on?! "Löysin" sen uudestaan muutama päivä sitten ja nyt olen taas koukussa!
Kokomo Tikibar & Room
Eilen oltiin juhlistamassa kaverin synttäreitä Kokomo tikibaarissa (Helsingissä). Olen ollut siellä kerran aikaisemmin ja silloin ruoka ei vakuuttanut. Menin siis sinne aika matalin toivein, joten ilo oli suuri kun ruoka oikeesti oli tosi hyvää! Nyt voin lämpimästi suositella ravintolaa! (mutta älkää tilatko annoksia etukäteen, vaan odottakaa mielummin vähän pidempää, niin saatte parempaa)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)