lauantai 16. maaliskuuta 2013

Vanha kunnon merimieslaatikko, tällä kertaa reseptillä

Tänään tehtiin taas merimieslaatikkoa! Ai perskuletti ku se on hyvää!
Halpaa ja helppoa sen lisäksi, joten täydellinen liharuoka!

Tänään meidän merimieslaatikossa oli:

Sipulia,naudan sisäpaisia suikaleina,perunaa viipaleina,lanttua viipaleina,suolaa,pippureita,pikkasen paprikajauhetta,lihalientä,persiljaa,timjamia,muutama laakerinlehti ja piiiiikkasen parmesaania.

Paista sipulit pahmeiksi, lisää lihasuikaleet ja mausteet. Paista vain just sen verran että liha saa pikkasen väriä.
Voitele uunivuoka ja laita perunaviipaleet,lanttuviipaleet ja lihat sikinsokin vuokaan tuore-persiljan, tuore-timjamin ja laakerinlehtien kanssa.
Kaada päälle mukavasti maustettu lihaliemi ja muutama pieni voinokare.
Laita uuniin, ehkäpä 175 astetta ( meillä on se kaasu-uuni), vähintään tunniksi, tai kunnes se on valmis.
Kymmenisen minuuttia ennen kuin laatikko on valmis ripottele päälle ihan pikkasen parmesaania.
Syö puolukkahillon ja puolukoiden kera ja nauti!

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Toinen versio savulohipastaa

Viimeksi poikaystäväni teki savulohipastan, joten en tienyt mitä siinä oli. Tänään minä tein annoksen, joten nyt tiedän mitä siinä oli.
Savulohipasta on meillä yleensä sellainen "nopea ruoka", joka kestää just niin kauan valmistua kuin pasta kiehuu. Tänään tein vähän monimutkaisemman version, eli tein tomaattisoosiversion.
Eli, eka tein tomaattisoossin jossa oli kaikki normi jutskat. (Oliiviöljyä,sipulia,valkosipulia,chiliä,purkki-tomaattia,auringon kuivatettua tomaattia,pippureita,suolaa,chilijauhetta,paprikajauhetta,laakerinlehti,sokeria ja balsamikoa.
Soossi sai kiehua melkein tunnin ja välillä lisäsin siihen vettä.
Kun tomaattikastike oli valmis, muussasin sen perunamuussi-härvelillä, lisäsin pikkasen creme fraisea,pikkasen parmesaania ja pastan.
Annoksen päälle laitoin sitten rukolaa,savulohta,parmesaania,sitruunamehua,pippureita,suolaa ja tilkan oliiviöljyä. Oli muuten hyvvää!!


Passionhedelmä, uusi intohimoni!

En tiedä minkä takia, mutta en ole aikasemmin innostunut passionhedelmästä. Mehuna ja jälkiruoissa joo, mutta ei ikinä ihan vaan hedelmänä.
No, nyt olen kuitenkin löytänyt tämän ihanan hedelmän ja syön sitä melkein joka päivä. Ihan vaan maustamattoman jugurtin ja hunajan kera, tai sitten esim smoothieissa, jums!

Sikahyvä porkkanakakku!

Viime viikolla alkoi yht äkkiä tekemään ihan hirveesti mieli porkkanakakkua! Googlasin eri reseptejä ja lopulta valutsin sitten yhden, Leila leipoo-ladylta. Luulen että parempaa valintaa en olisi voinut tehdä, kakku oli taivaaaallinen!
En tiedä että koskeeko tämä kaikkia porkkanakakkuja, vai vain tätä, mutta tämä kakku jopa vain parenee päivä päivältä!!!

Tässä vielä ihan resepti:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria (minä käytin oikeeta vaniljaa)
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
pikasen suolaa
1 1/2 dl auringonkukkaöljyä
4 1/2 dl raastettua porkkanaa


Cream Cheese Frosting

  • 60 g pehmeetä voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Kuoret yhdestä limestä (minä käytin sitruunakuorta ja mehut yhdestä sitruunasta)
  • 100 g philadelphiajuustoa

Uuniin sitten 150 asteeseen ja 55 minuuttia.
Päälle laitoin vielä pistaasipähkinamurskaa ja ensi kerralla aion laittaa pähkinää kakkutaikinaan myös.


Myöhäinen joululahja

Viime viikolla sain myöhäisen joululahjan. Ihan hyvä sellainen, keittokirja!
Tämä kirja on näköjään ihan kunnon terveysruoka-kirja, jota minä en kyllä tule kokonaan seuraamaan, mutta ihania reseptejä ja vinkkejä olen kyllä jo siitä löytänyt!

Kitch, kiva ravintola Helsingissä

Mun mielestä hyvä hinta-laatusuhde ravintola Helsingissä on Kitch. Tänne menen silloin kuin en jaksa etsiä uutta paikkaa, haluan hyvää ruokaa ja tietenkään en halua maksa liikaa. Vakio-annos mitä minä yleensä tilaan, on paella, nam! Paellaa en koskaan tee kotona ja Kitchin paellassa on taivaallisen hyviä lammasmakkaroita, slurps!
Yleensä en sano ravintoloista mitään pahaa, mutta se on tässä mainittava, että jos on kiire, ei kannata mennä Kitchiin. Minä olen ainakin aina saanut odottaa ruokaa aika kauan.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mummolassa!

Mikä se on että mummolassa ruoka aina maistuu niin hyvältä!?
Tänään oli tarjolla lihamureketta kera kaikkea hyvää, nammm nammm NAM!