Enimmäkseen kasvisruoka-viikko jatkuu ja tänään tehtiin kasvis-vuohenjuustolasagnea, nam!
Vuohenjuusto-kasvislasse:
Paprika,valkosipulia,sipulia,zuccini,munakoiso,tomaattimurskaa,tuoretta timjamia,suolaa,pippureita,chili jauhetta,paprikajauhetta,sokeria,vuohenjuustoa ja mozzarellaa tai fetaa.
Paahda ensiksi paprika uunissa.
Sulata vuohenjuusto pienessä määrässä vettä. Jos vuohenjuustoseos vaikuttaa liian löysältä, lisää siihen pikkasen juustoraastetta. Mausta juustoseos suolalla ja mausteilla.
Paista valkosipuli ja sipuli muutaman minuutin oliiviöljyssä. Lisää zuccini ja paista pehmeäksi. Laita sipuli-zucciniseos sivulle ja paista munakoiso. Kun munakoiso on paistunut pikkasen kasaan lisää sipuli-zuccini. Lisää pilkottu paahdettu paprika,tomaattimurska,tuore timjami,sokeri ja kaikki muut mausteet.
Kokoa lasse niin mosta kerrosta kuin tavaraa riittää,voideltuun vuokaan. Tärkeää on että alimpaisena on kasvisseosta, päällimmäisenä juustoseosta ja joko pikkasen fetaa tai mozzarellaa.
Lasse uuniin vähän päälle puoli tuntia, ehkä jotain 180 astetta.
Kun lasagnelevyt ovat pehmentyneet pikkasen, iske haarukalla reikiä lasagneen, tämä auttaa nesteiden tasaiseen imeytymiseen. Jos laatikko vaikuttaa liian kuivalta lisää vähän maitoa tai vettä. Jos lasagne tummuu liikaa, peitä se loppuajaksi foliolla.
Naminam! Kaveriksi tein tänään helpon salaatin jossa oli:
Salaattia,rukolaa,punasipulia,omenaa,paahdettuja pinjansiemeniä,suolaa,mustapippuria ja oliiviöljyä. Mega nam!
perjantai 18. tammikuuta 2013
keskiviikko 16. tammikuuta 2013
Pinaattiletut
Kasvisviikko on pitänyt hyvin. Eilen söin ulkona pikkasen kanaa, mutta tänään tehtiin taas lihatonta ruokaa. Pinaattilettuja! Naminaminamnam.
Ei mitään sen kummempaa, lettutaikinaan vaan pakastepinaattia ja se on siinä!
Ei mitään sen kummempaa, lettutaikinaan vaan pakastepinaattia ja se on siinä!
Fafa's ja Brooklyn
Eilen oli laiska namnam-päivä.
Päivällisen söin ulkona falafelpaikka Fafa'ssa. Paikka sijaitsee Iso Roballa ja ruoka oli oikein maikoisaa. Tilasin kyllä annoksen vähällä chilillä, mutta jostain oli eksynyt jotain niin vahvaa jutskaa, että yhdessä vaiheessa luulin että taju lähtisi. Toivuin tapauksesta kuitenkin ja päällimmäisenä muistona jäi loppujen lopuksi tosi hyvä maku suussa. NAM!
Kahvit join sitten kestosuosikkipaikassa Brooklynissä. Tämä ihana pikku kahvila sijaitsee sekin Rööperissä, Fredalla.
Brooklynissä on aina sellainen fiilis, että olisi ulkomailla ja siellä koiratkin istuu kahvilla.
(Kuvat olen tällä kerralla napannut netistä. Eilen ei tehnyt mieli valokuvata mitään.)
Päivällisen söin ulkona falafelpaikka Fafa'ssa. Paikka sijaitsee Iso Roballa ja ruoka oli oikein maikoisaa. Tilasin kyllä annoksen vähällä chilillä, mutta jostain oli eksynyt jotain niin vahvaa jutskaa, että yhdessä vaiheessa luulin että taju lähtisi. Toivuin tapauksesta kuitenkin ja päällimmäisenä muistona jäi loppujen lopuksi tosi hyvä maku suussa. NAM!
Kahvit join sitten kestosuosikkipaikassa Brooklynissä. Tämä ihana pikku kahvila sijaitsee sekin Rööperissä, Fredalla.
Brooklynissä on aina sellainen fiilis, että olisi ulkomailla ja siellä koiratkin istuu kahvilla.
![]() |
maanantai 14. tammikuuta 2013
Soijabolognese
Melkein vain kasvisruoka-viikko alkoi hyvin, kun poikaystäväni oli tänään tehnyt meille soijabolognese-kastikkeen.
Oikein, oikein makoisaa! Kiitos!
(minulla on kuitenkin vahvavahva tunne että soijaa ei saa syödä liikaa. En tiedä mistä tämä tunne tulee, mutta näin on. Piste.)
Oikein, oikein makoisaa! Kiitos!
(minulla on kuitenkin vahvavahva tunne että soijaa ei saa syödä liikaa. En tiedä mistä tämä tunne tulee, mutta näin on. Piste.)
sunnuntai 13. tammikuuta 2013
Munkkeja!
Tänään tein ensimmäistä kertaa munkkeja ja olipa ihan törkeen hauskaa! Jännitti aika paljon, mutta eipä ollut hätää ja herran jestas miten hyviä niistä tuli!
Kaksi neuvoa voisin antaa: antakaa taikinan nousta tarpeeksi ja älkää paistako munkkeja liian kuumassa öljyssä. (munkki palaa silloin ulkopuolelta, eikä valmistu keskeltä)
Ensi kerralla aion tehdä possuja!
Ommmmm nommmm nommmmmmmm!
Kaksi neuvoa voisin antaa: antakaa taikinan nousta tarpeeksi ja älkää paistako munkkeja liian kuumassa öljyssä. (munkki palaa silloin ulkopuolelta, eikä valmistu keskeltä)
Ensi kerralla aion tehdä possuja!
Ommmmm nommmm nommmmmmmm!
Pesto-pekonirisotto
Tänään tehtiin rääpiäisrisottoa. Oikein hyvää sellaista, nimittäin pesto-pekonirisottoa.
Muuten tein risoton ihan samalla tavalla kuin edelliset risotot, mutta viinin tilalle laitoin vähän valkoviinietikkaa ja lopuksi vähän enemmän sitruunamehua, toimi hyvin näinkin.
Kun itse risotto oli valmis, lisäsin siihen peston, paisetun pekonin ja kirsikkatomaatteja.
Oikein hyvä ja raikas ruoka!
Muuten tein risoton ihan samalla tavalla kuin edelliset risotot, mutta viinin tilalle laitoin vähän valkoviinietikkaa ja lopuksi vähän enemmän sitruunamehua, toimi hyvin näinkin.
Kun itse risotto oli valmis, lisäsin siihen peston, paisetun pekonin ja kirsikkatomaatteja.
Oikein hyvä ja raikas ruoka!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)