Tänään tehtiin jotain hyvinkin "erikoista"- Wiener schnitseleitä ja ranskalaisia! (Heh) Olisin halunut tehdä fish and chipsei, mutta oltiin niin myöhään liikenteessä että hyvä kala oli päässyt loppumaan. Schnitzelit olivat kuitenkin hyvä varasuunitelma ja liha oli erinomaista! Huoltoasemillahan schnizelin päällä on yleensä se ananasrinkula, minä korvasin sen tänään ananas-salaatilla.
Hyvät ranskalaiset saa parhaiten siten, että leikkaa perunat yhtä paksuiksi suikaleiksi ( minulla oli nyt erikokosia,argh!) ja paistaa ne rypsiöljyssä kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran kaksi minuuttia ja toisen kerran kunnes ranskis valmistuu. Viimeisenä potut ravistellaan lävikössä jotta ylimääräinen rasva poistuu ja sitten lisätään suola ja muut mausteet.
Schnizeleissä me käytettiin tänään possua. Nujittiin liha ohkaisiksi pihveiksi ja päälle suolaa, pippuria ja vähän vehnäjauhoja. Sitten pihvi dipattiin kananmunaan, sitten korppujauhoihin (joihin olin lisänyt vähän lisää mausteita) ja eiku pannulle.Wienerit olivat niin ohkasia että paistuivat suunnilleen viidessä minuutissa.
Laitan taas kuvan, vaikka annos näyttääkin aivan kamalalta! Hyvää oli...kait se kuiteski on pääasia. Njam!
lauantai 24. marraskuuta 2012
perjantai 23. marraskuuta 2012
Jokirapu-risotto
Tänään tehtiin jokirapurisottoa, ruoka oli oikein makoisaa. Tein tämän risoton muuten samalla tavalla kuin suopilovahverorisoton, mutta vaihdoin tässä sienet jokirapuihin, punaviinin valkoviiniin ja kanaliemen kasvisliemeen. Naminam. Nam.
maanantai 19. marraskuuta 2012
Hernesosekeitto
Olen aina torstaisin aamusta iltaan töissä, joten perinteinen hernekeitto-pannaripäivä ei minulle usein onnistu. Päätin siis pitää hernaripäivän tänään, mutta tein herneSOSEkeitton ja poikaystäväni teki pannareiden tilalle vohveleita. Tarviiko edes sanoa muuta kuin että: NAM!
Hernesosekeitossa oli:
Salottisipuleita,valkosipulinkynsi,loraus valkoviintä,2 pakastepussiherneitä,sitruunamehua,kanaliemikuutio (ei tarvitse olla),suolaa,pippureita,pikkasen chiliä,tuore timjamia, about puoli desiä vatkattua kuohukermaa.
Kuulota sipulit pehmeiksi pienellä lämmöllä, lisää viini ja kanaliemikuutio. Lisää herneet ja timjami ja anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. Vatkaa kerma. Soseuta herneseos ja siivilöi. ( jos haluat keiton ihan samenttiseksi) Mausta suolalla,pippureilla ja chilillä ja aivan viimeisenä lisää vatkattu kerma varovasti keittoon. Tämä on hyvvää!
Hernesosekeitossa oli:
Salottisipuleita,valkosipulinkynsi,loraus valkoviintä,2 pakastepussiherneitä,sitruunamehua,kanaliemikuutio (ei tarvitse olla),suolaa,pippureita,pikkasen chiliä,tuore timjamia, about puoli desiä vatkattua kuohukermaa.
Kuulota sipulit pehmeiksi pienellä lämmöllä, lisää viini ja kanaliemikuutio. Lisää herneet ja timjami ja anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. Vatkaa kerma. Soseuta herneseos ja siivilöi. ( jos haluat keiton ihan samenttiseksi) Mausta suolalla,pippureilla ja chilillä ja aivan viimeisenä lisää vatkattu kerma varovasti keittoon. Tämä on hyvvää!
sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Merimieslaatikko
Tänään poikaystäväni teki ruoan. Merimieslaatikkoa oli tarjolla - tajuttoman hyvää! Nyt ähkynä viimeistä iltaa (tällä kertaa) metsän keskellä.
(merimieslaatikko on suht halpa ja helppo tehdä, mutta suosittelen että tässä käyttää laadukkaita raaka-aineita. Van Gogh peruna on ihan paras laatikkoruokiin ja hyvää (ei tarvii olla kallista) lihaa kannattaa ostaa lihakauppiaalta.)
(merimieslaatikko on suht halpa ja helppo tehdä, mutta suosittelen että tässä käyttää laadukkaita raaka-aineita. Van Gogh peruna on ihan paras laatikkoruokiin ja hyvää (ei tarvii olla kallista) lihaa kannattaa ostaa lihakauppiaalta.)
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)