Tänään tehtiin jotain hyvinkin "erikoista"- Wiener schnitseleitä ja ranskalaisia! (Heh) Olisin halunut tehdä fish and chipsei, mutta oltiin niin myöhään liikenteessä että hyvä kala oli päässyt loppumaan. Schnitzelit olivat kuitenkin hyvä varasuunitelma ja liha oli erinomaista! Huoltoasemillahan schnizelin päällä on yleensä se ananasrinkula, minä korvasin sen tänään ananas-salaatilla.
Hyvät ranskalaiset saa parhaiten siten, että leikkaa perunat yhtä paksuiksi suikaleiksi ( minulla oli nyt erikokosia,argh!) ja paistaa ne rypsiöljyssä kahteen kertaan. Ensimmäisen kerran kaksi minuuttia ja toisen kerran kunnes ranskis valmistuu. Viimeisenä potut ravistellaan lävikössä jotta ylimääräinen rasva poistuu ja sitten lisätään suola ja muut mausteet.
Schnizeleissä me käytettiin tänään possua. Nujittiin liha ohkaisiksi pihveiksi ja päälle suolaa, pippuria ja vähän vehnäjauhoja. Sitten pihvi dipattiin kananmunaan, sitten korppujauhoihin (joihin olin lisänyt vähän lisää mausteita) ja eiku pannulle.Wienerit olivat niin ohkasia että paistuivat suunnilleen viidessä minuutissa.
Laitan taas kuvan, vaikka annos näyttääkin aivan kamalalta! Hyvää oli...kait se kuiteski on pääasia. Njam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti