lauantai 3. marraskuuta 2012
perjantai 2. marraskuuta 2012
Katkarapu-pastaa
Aikaisemmin viikolla tein itämais- vaikutteista lohta. Siitä jäi mukavasti yli katkarapuja, joten päätin käyttää ne tänään. Tein katkarapu-pastaa, ylihelppo ja nopea ruokalaji!
Katkarapu-pasta
Sipulia,valkosipulia,chiliä,valkoviintä,balsamicoa,basilikaa,suolaa,pippuria,kirsikkatomaatteja ja katkarapuja. Sekaan keitetty pasta, pieni nokare voita ja päälle rukolaa ja parmesaania. Aikaa tähän meni oikeesti max 15min!
Katkarapu-pasta
Sipulia,valkosipulia,chiliä,valkoviintä,balsamicoa,basilikaa,suolaa,pippuria,kirsikkatomaatteja ja katkarapuja. Sekaan keitetty pasta, pieni nokare voita ja päälle rukolaa ja parmesaania. Aikaa tähän meni oikeesti max 15min!
keskiviikko 31. lokakuuta 2012
Vaihtelu virkistää aamiainen
Olen jumissa jossain ihme länsi-terminaalissa, koska ysin spåra päätti sitten muuttaa reittiä ilmoittamatta asiasta minulle. Noh, aikaa tappaekseni kerron mitä söin aamupalaksi: tonnikalakurkku-voileivän ja ananas-persikkarahkaa. Namnam, oli muuten hyvää. Se siitä, ei mulla muuta.
maanantai 29. lokakuuta 2012
Left over-maanantaipizza
Tänään en jaksanut mennä kauppaan, joten päätin tehdä ruokaa siitä mitä kaapista löytyi. Kaapista löytyi kasvispizzaan tarvikkeet, eli ei huono. Minun mielestäni tärkein asia pizzassa on hyvä itsetehty tomaattikastike ja aikaa saanut pizzapohja, jos nämä on kunnossa loppu on aika helppoa ja täytteenä voi periaatteessa käyttää ihan mitä vaan.
Tomaattikastike about yhteen-kahteen pizzaan:
Purkki tomaattimurskaa (tai jotain vastaavaa)
Valkosipulikynsi
Sipuli
Loraus balsamikoa
Oliiviöljyä ( ihan mukavasti)
Basilikaa
Ripaus suolaa ja pippuria
Teelusikallinen sokeria
Tomaattikastike on sikahelppo tehdä, mutta se vaatii aikaa. Paista sipulit ja lisää kaikki muu ja anna soossiin kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin. Lisää vettä aina (usein) tarvittaessa. Kastike vetää aika paljon vettä, mutta valmiina se saa olla hyvinkin kasaankiehunutta. Kastikkeen voi soseuttaa jos haluaa.
Pizzapohja yhteen pizzaan ( tai kahteen ohkaseen):
1,5dl vettä
Kolmasosa hiivaa
3dl durumjauhoja
Pikku loraus oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Nostatin tänään takinaa muutaman tunnin elmukelmun alla ja vielä tunnin kaulittuna pellillä keittiöpyyhkeen alla.
Taidan tehdä näin jatkossakin, pizzapohja oli ihanan rapea.
Tänään laitoin (kuten sanoin) pizzan päälle mitä kaapista löytyi, eli:
Paprikaa, marinoituja valkosipulinkynsiä,mustia oliiveja,pestoa,justoraastetta ja raastettua parmesaania. ( jälkikäteen harmitti, kun kaapista olisi vielä löytynyt saksanpähkinöitä ja ne olisivat sopineet täydellisesti)
Minun mielestä pizza on paras kun juustoraasteen laittaa alimpaisena, täytteet sitten ja tomaattikastikkeen kaikkein päällimäisenä. Tälleen pizza ei kostu liikaa. Kova lämpö uuniin ja kymmenen minuuttia pitäisi riittää. Päälle loraus öljyä, pippuria ja suolaa. Juuri ennen tarjoilua päälle rukolaa ja nam!
Tomaattikastike about yhteen-kahteen pizzaan:
Purkki tomaattimurskaa (tai jotain vastaavaa)
Valkosipulikynsi
Sipuli
Loraus balsamikoa
Oliiviöljyä ( ihan mukavasti)
Basilikaa
Ripaus suolaa ja pippuria
Teelusikallinen sokeria
Tomaattikastike on sikahelppo tehdä, mutta se vaatii aikaa. Paista sipulit ja lisää kaikki muu ja anna soossiin kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin. Lisää vettä aina (usein) tarvittaessa. Kastike vetää aika paljon vettä, mutta valmiina se saa olla hyvinkin kasaankiehunutta. Kastikkeen voi soseuttaa jos haluaa.
Pizzapohja yhteen pizzaan ( tai kahteen ohkaseen):
1,5dl vettä
Kolmasosa hiivaa
3dl durumjauhoja
Pikku loraus oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Nostatin tänään takinaa muutaman tunnin elmukelmun alla ja vielä tunnin kaulittuna pellillä keittiöpyyhkeen alla.
Taidan tehdä näin jatkossakin, pizzapohja oli ihanan rapea.
Tänään laitoin (kuten sanoin) pizzan päälle mitä kaapista löytyi, eli:
Paprikaa, marinoituja valkosipulinkynsiä,mustia oliiveja,pestoa,justoraastetta ja raastettua parmesaania. ( jälkikäteen harmitti, kun kaapista olisi vielä löytynyt saksanpähkinöitä ja ne olisivat sopineet täydellisesti)
Minun mielestä pizza on paras kun juustoraasteen laittaa alimpaisena, täytteet sitten ja tomaattikastikkeen kaikkein päällimäisenä. Tälleen pizza ei kostu liikaa. Kova lämpö uuniin ja kymmenen minuuttia pitäisi riittää. Päälle loraus öljyä, pippuria ja suolaa. Juuri ennen tarjoilua päälle rukolaa ja nam!
sunnuntai 28. lokakuuta 2012
Iltapalaleipää
Tein muuten ihan hyvää iltapalaleipää.
Taikinaan heitin:
Grahamjauhoja,hiivaleipäjauhoja,kauraleseitä,mysliä,rusinoita,cashewpähkinöitä,pistaasipähkinöitä,hivaa,suolaa ja oliiviöljyä. Nostatin useamman kerran, namnamnam!
Taikinaan heitin:
Grahamjauhoja,hiivaleipäjauhoja,kauraleseitä,mysliä,rusinoita,cashewpähkinöitä,pistaasipähkinöitä,hivaa,suolaa ja oliiviöljyä. Nostatin useamman kerran, namnamnam!
Punaviini-suppilovahverorisotto
Ai jessus, oli muuten punaviini-suppilovahverorisotto hyvää! En tiedä että tehdäänkö me se ihan väärin, (tai ehkä se ei muiden mielestä olisikaan hyvää...) mutta mun mielestä risoton teko on oikeesti aika helppo ja tosi kivaa!
Punaviini-suppilovahverorisotto (kahdelle):
Valkosipulikynsi
Punasipuli
3dl risottoriisiä
About 2-3 dl punkkua
Pieni kattilallinen (esim) lämmintä kanaliemilientä
Nokare voita
Pikku kourallinen Parmesaania
Suolaa ja pippuria
Rukolaa
Kuulota sipuli ja valkosipuli viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vähän lämpöä ja riisit. Hämmennä koko ajan kunnes riisi muuttuu pikkasen läpikuultavaksi. Lisää viintä ja lientä vähän kerralla kunnes risotto on mielestäsi valmista ja muista hämmentää useasti. (Lisää myöskin kuivatetut sienet. Jos sinulla on tuoreita sieniä lisää ne ennen nesteitä) Minun mielestä hämmentämisvaihe on tosi terapeuttista, aikaa menee jotakin viisitoista minuttia. Kun riisi on mielestäsi valmista ( jotkut tykää pehmeämmästä, jotkut kovemmasta) lisää nokare voita ja hämmennä rakkaudella pari minuuttia. Lisää parmesaani, pippuri ja suola ja anna seisoa pari minuuttia kannen alla. Risotto saa olla aikaa löysää minun mielestäni, joten tässäkin vaiheessa voi vielä lisätä lientä jos risotto vaikuttaa liian tiiviiltä. Tarjoa parmesaanin ja vaikkapa rukolan kera. Niiiiiiiin hyvääää!
Punaviini-suppilovahverorisotto (kahdelle):
Valkosipulikynsi
Punasipuli
3dl risottoriisiä
About 2-3 dl punkkua
Pieni kattilallinen (esim) lämmintä kanaliemilientä
Nokare voita
Pikku kourallinen Parmesaania
Suolaa ja pippuria
Rukolaa
Kuulota sipuli ja valkosipuli viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vähän lämpöä ja riisit. Hämmennä koko ajan kunnes riisi muuttuu pikkasen läpikuultavaksi. Lisää viintä ja lientä vähän kerralla kunnes risotto on mielestäsi valmista ja muista hämmentää useasti. (Lisää myöskin kuivatetut sienet. Jos sinulla on tuoreita sieniä lisää ne ennen nesteitä) Minun mielestä hämmentämisvaihe on tosi terapeuttista, aikaa menee jotakin viisitoista minuttia. Kun riisi on mielestäsi valmista ( jotkut tykää pehmeämmästä, jotkut kovemmasta) lisää nokare voita ja hämmennä rakkaudella pari minuuttia. Lisää parmesaani, pippuri ja suola ja anna seisoa pari minuuttia kannen alla. Risotto saa olla aikaa löysää minun mielestäni, joten tässäkin vaiheessa voi vielä lisätä lientä jos risotto vaikuttaa liian tiiviiltä. Tarjoa parmesaanin ja vaikkapa rukolan kera. Niiiiiiiin hyvääää!
![]() |
Tähän on pakko kirjoittaa, että maistui paremmalta kuin näytti. |
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)