lauantai 27. lokakuuta 2012

Pasta pesto

Yksi suosikkiruoistani on kyllä ehdottomasti kaikessa yksinkertaisuudessaan pasta pesto. Halpaa ja hyvää, mutta se on pakko tehdä alusta alkaen itse, jos haluaa että se on täydellinen!

Pasta about kahdelle:

2dl durumjauhoja
2 kananmunaa ( tai 4 keltuaista)

Helppoo kuin mikä! Taikinan pitää vain tekeytyä elmukelmussa muutaman tunnin.

Pesto about kahdelle:

2 valkosipulin kynttä
Kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
Kourallinen (tai ehkä 2) basilikanlehtiä
Oliiviöljyä
Suolaa (ja pippuria)
Parmesaania (pieni kourallinen)

Survo pinjansiemenet ja valkosipuli morttelissa. Lisää basilika ja öljy, vähän kerralla. Lisää suola, pippuri ja parmesaani. Kun pestolla on mielestäsi oikea maku ja koostumus, laita se jääkaappiin. Minun mielestäni pesto on parasta kun se on seissyt vuorokauden. Pestoon voi periaatteessa laittaa ihan mitä vaan: muita pähkinöitä, muita yrttejä, aurinkokuivattua tomaattia, mitä vaan. Pesto sopii myös täydellisesti marinaadina esim kanalle, kalalle tai lampaalle. Täydellinen,täydellinen,täydellinen!

perjantai 26. lokakuuta 2012

Kirja- ja ruokamessut

En ole koskaan aikaisemmin ollut messukeskuksessa millään messuilla, mutta tänään kaveri sai ilmaislipulla minut houkuteltua kirja ja ruokamessuille. Ihan jees, mut eihän mun tollasiin pidä ollenkaan mennä... Maistiaiset ruokapuolellahan oli kivoja (siperian sampi, paras!!), mutta kirjapuoli oli sitten eri asia. Minä en kerta kaikkiaan osaa olla ostamatta kun halvalla lähtee! Kolme kokkikirjaa = 30€, ( + vähän sarjakuvalehtiä) eihän se paha ole, mutta kun sitä rahaa oikeesti ei ole! Oli miten oli, risottokirja vaikuttaa ihan mahtavalta, viikonloppuna tyyppaan luultavasti punaviinirisottoa, njam!

maanantai 22. lokakuuta 2012

Ruma mutta hyvä suklaakakku

Suurin ongelmani ruokaa tekiessäni on että minulla ei ole malttia odottaa. Esimerkiksi nyt kun tein suklaakakkua jossa on eri komponentteja ja näiden kaikkien olisi pitänyt jäähtyä ennen kuin ne yhdistettiin... Joo,ei. Ei kannata kasata kakkua kun suklaa on vielä lämmintä, ihan tiedoksi vaan. Toinen juttu jossa olen huono, on annoksien kokoamisessa. Ihan sama, sikahyvää oli ja sen takia laitan vielä kuvankin!

Suppilovahvero-kanttarellikeitto

Lauantain poimituista sienistä jäi just sen verran yli, että tänään saatiin tehtyä soppa! Jos sienet on itsepoimittuja, niin tämä jos jokin on sikahalpaa gourmetruokaa! Nopeastikin se valmistuu, eli täydellinen ateria!

Suppilovahvero-kanttarellikeitto:

Sieniä
Valkosipulikynsi
Sipuli
Loraus valkoviintä ( jos on)
Parmesaania (pikkasen)
Kermaa
Pippureita
Suolaa
Tuoretta persiljaa
Sitruunamehua

Paista sipuli miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, lisää sienet ja lisää lämpöä. Paista kunnes sienien neste haihtunut jonkin verran ja lisää valkoviini. Lisää vettä ja anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma, parmesaani, mausteet ja sitruunamehua. Päälle tuoretta persiljaa ja viereen vaikkapa hyvää leipää.

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Marinoitua kalkkunaa ja uunijuureksia

Landellahan pitää aina grillata ja niin meidänkin piti tehdä tänään. Grilli päätti kuitenkin toisin ja ruoaksi oli sitten paistettua kalkkunaa ja uunijuureksia. Ihan hyvä näinkin, mutta onhan se grillattu ruoka aina grillattu ruoka... Kalkkunan olin marinoinut hyvinkin valkosipulisessa marinaadissa ja suuta polttaa vieläkin silleen kivasti.