lauantai 27. lokakuuta 2012

Pasta pesto

Yksi suosikkiruoistani on kyllä ehdottomasti kaikessa yksinkertaisuudessaan pasta pesto. Halpaa ja hyvää, mutta se on pakko tehdä alusta alkaen itse, jos haluaa että se on täydellinen!

Pasta about kahdelle:

2dl durumjauhoja
2 kananmunaa ( tai 4 keltuaista)

Helppoo kuin mikä! Taikinan pitää vain tekeytyä elmukelmussa muutaman tunnin.

Pesto about kahdelle:

2 valkosipulin kynttä
Kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
Kourallinen (tai ehkä 2) basilikanlehtiä
Oliiviöljyä
Suolaa (ja pippuria)
Parmesaania (pieni kourallinen)

Survo pinjansiemenet ja valkosipuli morttelissa. Lisää basilika ja öljy, vähän kerralla. Lisää suola, pippuri ja parmesaani. Kun pestolla on mielestäsi oikea maku ja koostumus, laita se jääkaappiin. Minun mielestäni pesto on parasta kun se on seissyt vuorokauden. Pestoon voi periaatteessa laittaa ihan mitä vaan: muita pähkinöitä, muita yrttejä, aurinkokuivattua tomaattia, mitä vaan. Pesto sopii myös täydellisesti marinaadina esim kanalle, kalalle tai lampaalle. Täydellinen,täydellinen,täydellinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti