Lauantain poimituista sienistä jäi just sen verran yli, että tänään saatiin tehtyä soppa! Jos sienet on itsepoimittuja, niin tämä jos jokin on sikahalpaa gourmetruokaa! Nopeastikin se valmistuu, eli täydellinen ateria!
Suppilovahvero-kanttarellikeitto:
Sieniä
Valkosipulikynsi
Sipuli
Loraus valkoviintä ( jos on)
Parmesaania (pikkasen)
Kermaa
Pippureita
Suolaa
Tuoretta persiljaa
Sitruunamehua
Paista sipuli miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, lisää sienet ja lisää lämpöä. Paista kunnes sienien neste haihtunut jonkin verran ja lisää valkoviini. Lisää vettä ja anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kerma, parmesaani, mausteet ja sitruunamehua. Päälle tuoretta persiljaa ja viereen vaikkapa hyvää leipää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti