lauantai 12. tammikuuta 2013

Lohta perunoiden ja fenkolin kera. Super jummijammi!

Tänään tehtiin kyllä niiiiiiin hyvää ruokaa!
Halusin tehdä jotain uutta lohesta ja tällä kertaa perunoiden ja fenkolin kera. ( tämä resepti on sitten täysin pöllitty Jamie Oliverilta. Hänen sivuilta minä yleensä katson kun tekee mieli jotain freshiä)

Sen lisäksi että ruoka oli ylihyvää, niin tämä oli myös helppo tehdä.

Lohta perunoiden ja fenkoli kera:

Ruoassa oli: perunoita,fenkolia,shalottisipuleita,oliiviöljyä,valkosipulia,pippureita,suolaa,tuoretta timjamia,tuoretta minttua,pikkasen voita,pikkasen parmesaania,lohta ja sitruunamehua.

Ensimmäiseksi keitä puolitetut perunat ja isoksi pilkottu fenkoli suolatussa vedessä kuutisen minuuttia. Valuta vesi pois ja anna kasvisten "höyrykuivata" about minuutin.
Laita kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon pehmeiksi esipaistetut salottisipulit, valkosipulimurskaa,pippureita,suolaa,tuoretta timjamia,mukavasti oliiviöljyä ja muutama pieni nokare voita.
Sekoita seos ja paista uunissa puoli tuntia suunnilleen 225 asteessa.

Leikkaa lohi fileiksi ja katso että ruodot ja suomut on kaikki poissa. Hiero kala suolalla ja pippureilla molemmilta puolilta. Viillä nahkapuolelle pari sentin-syvyistä viiltoa ja tunge niihin minttua ja lisää timjamia.

Kun kasvikset ovat olleet uunissa puolisen tuntia ripottele päälle parmesaaniraastetta ja sekoita vähän.
Aseta kalafileet kasvisten päälle, nahkapuoli ylöspäin. Päälle vielä vähän sitruunamehua,oliiviöljyä ja mausteita ja takasin uuniin suunnilleen vartiksi.

Kaveriksi tein vielä helpon rukola"salaatin" jossa ei ollut muuta kuin: rukolaa,sitruunamehua,oliiviöljyä,suolaa ja mustapippuria.

Oikeesti, tämä oli parasta mitä olen syönyt pitkään aikaan! Olen kuitenkin pikkasen muuttanut reseptiä, joten kannattaa mennä katsomaan alkuperäistä reseptiä myöskin.
NAMNAMNAM!!!




perjantai 11. tammikuuta 2013

Broccoli-kukkakaali-perunakeitto

Kasvisruokaviikko (plus kala) meni jo tänään pieleen. Tein kyllä kasviskeittoa, mutta poikaystäväni oli ostanut pekonia, joten pikkasen sitä teki mieli laittaa sopan päälle.
Ens viikko menee sitten ihan kokonaan ilman punaista lihaa, kyllä!

Broccoli-kukkakaali-perunakeitto:

Valkosipulinkynsi,sipuli,perunaa,broccolia,kukkakaalia,kalalientä,tuore timjami,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,chilijauhetta,sitruunamehua ja ruokakermaa.

Päälle siis sitä pekonia ja kaveriksi paahdoin vielä reissumies tikkuja. NAM!!!

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Namnam keskiviikko

Minun alkaa enemmän ja enemmän tehdä mieli kasvisruokaa ja usein liha suorastaan äklöttää. Epäilen vahvasti että lihaliha tulee vähentymään meidän ruokalistalta, mutta kalaa tulen kuitenkin ihan varmasti aina syömään! Nam!
Tämä asia tulee itselleni pienenä yllätyksenä, sillä lapsena "jouduin" vanhempieni takia olemaan kasvissyöjä. Muutettuani kotoa elin sitten suunnilleen vuoden pelkällä jauhelihalla ja nakeilla ja olin vahvasti sitä mieltä että ruoka ei ollut ruokaa, jos se ei sisältänyt lihaa.
Oli miten oli, tämä viikko menee kuitenkin pitkälti kasvisruoalla ja tänään oli kestosuosikki pasta-peston vuoro. Naminam.
Jälkiruoaksi oli taivaallisen hyvät suklaamuffinsit!
NAMMM, nammmm, nammmmm!



maanantai 7. tammikuuta 2013

Nepalilaista Hakaniemestä

Tänään oli laiska noutoruokapäivä. Ruoka noudettiin nepalilaisesta Himshikharista. Oikein hyvää oli, niin kuin aina. Suosittelen! Piste.