lauantai 12. tammikuuta 2013

Lohta perunoiden ja fenkolin kera. Super jummijammi!

Tänään tehtiin kyllä niiiiiiin hyvää ruokaa!
Halusin tehdä jotain uutta lohesta ja tällä kertaa perunoiden ja fenkolin kera. ( tämä resepti on sitten täysin pöllitty Jamie Oliverilta. Hänen sivuilta minä yleensä katson kun tekee mieli jotain freshiä)

Sen lisäksi että ruoka oli ylihyvää, niin tämä oli myös helppo tehdä.

Lohta perunoiden ja fenkoli kera:

Ruoassa oli: perunoita,fenkolia,shalottisipuleita,oliiviöljyä,valkosipulia,pippureita,suolaa,tuoretta timjamia,tuoretta minttua,pikkasen voita,pikkasen parmesaania,lohta ja sitruunamehua.

Ensimmäiseksi keitä puolitetut perunat ja isoksi pilkottu fenkoli suolatussa vedessä kuutisen minuuttia. Valuta vesi pois ja anna kasvisten "höyrykuivata" about minuutin.
Laita kasvikset uunivuokaan ja sekoita joukkoon pehmeiksi esipaistetut salottisipulit, valkosipulimurskaa,pippureita,suolaa,tuoretta timjamia,mukavasti oliiviöljyä ja muutama pieni nokare voita.
Sekoita seos ja paista uunissa puoli tuntia suunnilleen 225 asteessa.

Leikkaa lohi fileiksi ja katso että ruodot ja suomut on kaikki poissa. Hiero kala suolalla ja pippureilla molemmilta puolilta. Viillä nahkapuolelle pari sentin-syvyistä viiltoa ja tunge niihin minttua ja lisää timjamia.

Kun kasvikset ovat olleet uunissa puolisen tuntia ripottele päälle parmesaaniraastetta ja sekoita vähän.
Aseta kalafileet kasvisten päälle, nahkapuoli ylöspäin. Päälle vielä vähän sitruunamehua,oliiviöljyä ja mausteita ja takasin uuniin suunnilleen vartiksi.

Kaveriksi tein vielä helpon rukola"salaatin" jossa ei ollut muuta kuin: rukolaa,sitruunamehua,oliiviöljyä,suolaa ja mustapippuria.

Oikeesti, tämä oli parasta mitä olen syönyt pitkään aikaan! Olen kuitenkin pikkasen muuttanut reseptiä, joten kannattaa mennä katsomaan alkuperäistä reseptiä myöskin.
NAMNAMNAM!!!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti