Tänään en jaksanut mennä kauppaan, joten päätin tehdä ruokaa siitä mitä kaapista löytyi. Kaapista löytyi kasvispizzaan tarvikkeet, eli ei huono. Minun mielestäni tärkein asia pizzassa on hyvä itsetehty tomaattikastike ja aikaa saanut pizzapohja, jos nämä on kunnossa loppu on aika helppoa ja täytteenä voi periaatteessa käyttää ihan mitä vaan.
Tomaattikastike about yhteen-kahteen pizzaan:
Purkki tomaattimurskaa (tai jotain vastaavaa)
Valkosipulikynsi
Sipuli
Loraus balsamikoa
Oliiviöljyä ( ihan mukavasti)
Basilikaa
Ripaus suolaa ja pippuria
Teelusikallinen sokeria
Tomaattikastike on sikahelppo tehdä, mutta se vaatii aikaa. Paista sipulit ja lisää kaikki muu ja anna soossiin kiehua miedolla lämmöllä ainakin tunnin. Lisää vettä aina (usein) tarvittaessa. Kastike vetää aika paljon vettä, mutta valmiina se saa olla hyvinkin kasaankiehunutta. Kastikkeen voi soseuttaa jos haluaa.
Pizzapohja yhteen pizzaan ( tai kahteen ohkaseen):
1,5dl vettä
Kolmasosa hiivaa
3dl durumjauhoja
Pikku loraus oliiviöljyä
Ripaus suolaa
Nostatin tänään takinaa muutaman tunnin elmukelmun alla ja vielä tunnin kaulittuna pellillä keittiöpyyhkeen alla.
Taidan tehdä näin jatkossakin, pizzapohja oli ihanan rapea.
Tänään laitoin (kuten sanoin) pizzan päälle mitä kaapista löytyi, eli:
Paprikaa, marinoituja valkosipulinkynsiä,mustia oliiveja,pestoa,justoraastetta ja raastettua parmesaania. ( jälkikäteen harmitti, kun kaapista olisi vielä löytynyt saksanpähkinöitä ja ne olisivat sopineet täydellisesti)
Minun mielestä pizza on paras kun juustoraasteen laittaa alimpaisena, täytteet sitten ja tomaattikastikkeen kaikkein päällimäisenä. Tälleen pizza ei kostu liikaa. Kova lämpö uuniin ja kymmenen minuuttia pitäisi riittää. Päälle loraus öljyä, pippuria ja suolaa. Juuri ennen tarjoilua päälle rukolaa ja nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti