sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Punaviini-suppilovahverorisotto

Ai jessus, oli muuten punaviini-suppilovahverorisotto hyvää! En tiedä että tehdäänkö me se ihan väärin, (tai ehkä se ei muiden mielestä olisikaan hyvää...) mutta mun mielestä risoton teko on oikeesti aika helppo ja tosi kivaa!

Punaviini-suppilovahverorisotto (kahdelle):

Valkosipulikynsi
Punasipuli
3dl risottoriisiä
About 2-3 dl punkkua
Pieni kattilallinen (esim) lämmintä kanaliemilientä
Nokare voita
Pikku kourallinen Parmesaania
Suolaa ja pippuria
Rukolaa

Kuulota sipuli ja valkosipuli viitisen minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää vähän lämpöä ja riisit. Hämmennä koko ajan kunnes riisi muuttuu pikkasen läpikuultavaksi. Lisää viintä ja lientä vähän kerralla kunnes risotto on mielestäsi valmista ja muista hämmentää useasti. (Lisää myöskin kuivatetut sienet. Jos sinulla on tuoreita sieniä lisää ne ennen nesteitä) Minun mielestä hämmentämisvaihe on tosi terapeuttista, aikaa menee jotakin viisitoista minuttia. Kun riisi on mielestäsi valmista ( jotkut tykää pehmeämmästä, jotkut kovemmasta) lisää nokare voita ja hämmennä rakkaudella pari minuuttia. Lisää parmesaani, pippuri ja suola ja anna seisoa pari minuuttia kannen alla. Risotto saa olla aikaa löysää minun mielestäni, joten tässäkin vaiheessa voi vielä lisätä lientä jos risotto vaikuttaa liian tiiviiltä. Tarjoa parmesaanin ja vaikkapa rukolan kera. Niiiiiiiin hyvääää!
Tähän on pakko kirjoittaa, että maistui paremmalta kuin näytti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti