Jums! Jääkaapissa oli kaalia, joten tänään halusin tehdä perinteistä kaalilaatikkoa! Kaalilaatikko on halpa ruokalaji ja siinäkin mielessä hyvä, että sitä riittää yleensä kahdeksi päiväksi, jos syöjiä on kaksi.
Kaalilaatikko, 3-4 annosta:
Riisiä (puolitoista desiä)
Kaalia (puolikas isosta)
Siirappia (pari, kolma lorausta)
Sipuli
Sika-nautajauhelihaa
Soijaa (loraus)
Pippureita
Suolaa
Muskottipähkinäjauhetta (pikkasen)
Ruokakerma
Valmista ensimmäiseksi riisi. Minä käytän ihan tavallista basmati-riisiä, mutta ensi kerralla aion myös laittaa okraa.
Pilko kaali pieniksi suikaleiksi ja paista pannulla pehmeähköksi. Lisää desi vettä ja anna kiehua pienellä poreella kannen alla. Kun neste on haihtunut lisää siirappia ja anna karamellisoitua pikkasen. Mausta pippureilla ja suolalla.
Paista sipuli ja jauheliha. Lisää suola, pippurit, soija ja pikkasen muskottipähkinäjauhetta.
Sekoita jauheliha, riisi ja kaali yhteen ja maista onko maut kohdillaan.
Laita seos voideltuun vuokaan ja kaada ruokakerma päälle.
Laita uuniin suunnilleen tunniksi. ( edelleenkin meillä on se kaasu-uuni, mutta luulen että asteita on about 175...). Peitä laatikko kun näyttää että se on saanut tarpeeksi väriä, mutta vielä kaipaa aikaa uunissa.
Tuore itsetehty puolukkahillo kruunaa annoksen! Njam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti