Toissapäivänä tein ensimmäistä kertaa "jäätelöä". Tai huijaus-jäätelöä, tai semi freddoa, tai mitälie. Mahottoman hyvää oli kuitenkin! Maistui jäätelölle, mutta rakenne oli pikkasen erillainen.
Kaikessa yksinkertaisuudessa semi-jädessä oli:
Kulho 1: kolme keltuaista ja puoli desiä sokeria vatkattuna hyvin yhteen.
Kulho 2. Kolme desiä kermavaahtoa ja vaniljatangosta siemenet
Kulho 3. Kolme valkuaista vatkattuna ihan "kovaksi"
Sitten yhdistin ensin keltuais-sokeriseoksen kermavaahtoon ja sen jälkeen kääntelin varovaisesti valkuaiset joukkoon.
Lisäsin vielä vähän pilkottua mars-patukkaa joukkoon ja eikun pakkaseen kannelliseen purkkiin jäätymään. (Vanha jäätelöpurkki täydellinen astia)
Oikeesti, tosi hyvää oli, vähän ehkä "kristallista". Luulen että tämä olisi kaikkein parasta heti kuin se on kovettunut tarpeeksi. Minä annoin seoksen olla pakkasessa yli yön.
Ensi kerralla aion kokeilla paraneeko rakenne jos "jäätelö"massaa kääntelee jonkin ajan välein, ennen kuin se kovettuu likaa.
Njammnjammnjamm! Tästä tulee kivaa! Mitä makuja kokeilen seuraavaksi..?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti