Tänään teki mieli lihapullia tomaattikastikkeessa, eli sitä sitten tein. Jääkaapissa oli naudan-jauhelihaa, joten sillä piti tehdä,mutta oikeesti lihapulliin sopii kyllä paremmin sika-nautajauheliha. Mehukkampia pullia tulee sillä.
Lihapullissa oli: sipuli paistettu pehmeäksi miedolla lämmöllä ja karamellisoitu viinimarjahyytelöllä, jauhelihaa,suolaa,pippureita,paprikajauhetta,soijaa,fetaa,oliiveita,pikkasen korppujauhoja,kananmuna ja persiljaa.
Annoin lihapullamassan maistua huoneenlämmössä muutaman tunnin ja sen jälkeen paistoin rullatut pienet pullat uunissa suunnilleen 200 asteessa alle 10 minuuttia. (kääntelin puolessa välissä)
Tomaattikastikkeessa oli vanhat tutut: mukavasti oliiviöljyä,valkosipulia,sipuli,chiliä,auringonkuivatettua tomaattia,tomaattimurskaa,purkkitomaattia,suolaa,pippureita,chilijauhetta,paprikajauhetta,sokeria,laakerinlehti,basilikaa,balsamikoa ja sitruunamehua.
Annoin soossin poristella pienellä lämmöllä melkein kaksi tuntia,silloin tällöin lisäen vettä joukkoon. Viimeiseksi poistin laakerlehden ja soseutin blenderissä.
Lopuksi laitoin lihapullat kastikkeeseen ja päälle persiljaa ja parmesaania ja eiku Hyvää Uutta Vuotta! NAM!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti