Tänään tehtiin hyvää ruokaa! Parmesaanikerma-uuniperunaa, marinoitua kanaa ja punajuurisalaattia, jummi jammi! Ainoa ongelma ruoassa oli se, että poikaystäväni oli ostanut purkki- punajuuria, yök! Kaupassa ei kuulemma ollut "oikeita" punajuuria, mutta mielummin olisin kyllä tehnyt kokonaan jonkun toisen salaatin, kun käyttänyt näitä äklöjä säilöttyjä! Näillä piti nyt kuitenkin mennä ja kutensanottu, muuten ruoka oli taivaallista!
Parmesaanikerma-uuniperuna:
Perunaa ohkaseksi viipaloituna, valkosipulia,juustoraastetta,parmesaaniraastetta,tilkka kermaa,maitoa,pippuria ja suolaa.
Kaikki sekasin ja uuniin aika kovalle lämmölle suunnilleen tunniksi.
Punajuurisalaatti:
Punajuuria (EI säilyke!!!), rukolaa, paahdettuja pinjansiemeniä,hunajaa,balsamicoa,pippuria ja suolaa
Marinoitua kanaa:
Kanan marinaadiin olin laittanut tutut: oliiviöljyä,valkosipulia,hunajaa,sitruunamehua,soijaa,chilijauhetta,suolaa ja pippuria. Annoin kanan marinoitua muutaman tunnin jonka jälkeen paiston palat nopeasti kovalla lämmöllä pannulla. Lisäsin vähän appelsiinimehua ja tilkan valkoviintä ja annoin nesteen kiehua nopeasti kasaan. Tämän jälkeen laitoin kanan uuniin kypsymään mehukkaaksi.
Kuten tavallisesti kuvassa annos ei näytä maailman hienoimmalta, mutta oi jessus oli kuulkaas hyvää!
(Tässä ruoassa voi kanan hyvin korvata esimerkiksi lohella, toimii yhtä hyvin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti