Tomaattikeitto (about kahdelle):
2,5 purkkia säilyketomaatteja (luomu)
tilkka valkoviintä
kuivatettu laakerinlehti
kanaliemikuutio
tuoretta basilikaa
sipulia
pari kynttä valkosipulia
suola
pippuri
chilijauhetta
paprikajauhe
kuohukerma
mozzarella
Kuulota sipuli ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä jokunen minuutti. Lisää kaikki muu (paitsi kuohukerma) ja lisää lämpöä. Anna kiehua tovi, ainakin puoli tuntia, mielellään tunti. Lisää vettä tarvittaessa. Poista laakerinlehti ja soseututa keitto pehmeeksi. Lisää kuohukerma ja voila!
Koristeeksi basilikanlehtiä ja sekaan mozzarellapaloja. Tarjoa vaikkapa mozzarellaleipien kanssa.
Kanaliemikuution voi jättää pois jos haluaa tehdä kasvisversion.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti