Teen juustokakkua aika harvoin, koska jostain syystä minun mielestä se on niin kallista. Yksi juustokakku maksaa kuitenkin vain jotain 12€, niin eihän se nyt niiiin kallista ole. Sitäpaitsi tämä juustokakku kestää vaikka kuinka kauan kahden hengen huushollissa!
Yhden version juustokakun ohje:
Pohja:
75g sulatettua voita
n. 10kpl digestiivikeksejä
n. 4kpl suklaakaurakeksejä
Murskaa keksit ja lisää voisula. Paina "taikina" kakkuvuokaan ja laita se vaikkapa jääkaappiin siksi ajaksi kuin teet täytteen. Jos haluat että koko kakku näkyy hienosti kun se on valmis, niin on hyvä käyttää muotti jossa pohjan saa irrotettua. (ja voipaperia pohjalle)
Täyte:
800g Philapelphiajuustoa (maustamaton!)
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl jauhoja
ripaus suolaa
4 kananmunaa
Sitruunamehua
Sekoita sokerit ja vatkaa juusto joukkoon pehmeäksi massaksi. Sekoita erillisessä kulhossa jauhot ja suola ja lisää sekoitus juustomassaan. Lisää yksi kananmuna kerralla ja sekoita pehmeäksi. Lisää sitruunasta mehua ja sitruunankuorta.
Kaada seos vuokaan ja laita uuniin. Meillä on kaasu-uuni joten en tiedä meidän uunin asteista, mutta suunnilleen 175c pitäisi olla. Anna kakun paistua uunissa suunnilleen 40-50min. Jos välillä haluat katsoa sitä, varo uuniluukun paiskomista, kakun kanssa pitää olla hellä. Kun kakku on valmis avaa uuniluukku ja anna jäähtyä vähän aikaa.
Minulla aina repeilee pinta vähän jäähtyessä, joten Yhden version juustokakussa peitin halkeilut simppelillä viinimarjakiisselitsyydeemillä.
Viinimarjakiisselitsydeemi:
n. 2dl viinimarjoja
n. 1dl sokeria
n. neljäsosa dl maizenaa
Kiehauta viinimarjat ja sokeri ja lisää vähän vettä. Anna kiehua vähän kasaan jonkin aikaa. Siivilöi viinimarjamehu. Sekoita maizena tilkka veteen ja lisää maitzenaliuos viinimarjamehuun. Sekoita kunnes seos alkaa paksuuntua ja se saa hienon kirkkaan värin.
Anna juustokakun ja viinimarjakiisselitsydeemin jäähtyä ja kaada tsydeemi kakun päälle. Voila, kakku on taas kaunis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti